Blogarchief

dinsdag 12 september 2017

Dagelijks een mijl

Vandaag hebben ouders van leerlingen op de Wilhelminaschool, RTV Utrecht, de pers zich verzameld rond Kasteel Amerongen. Het is een mooie najaarsdag in september! Nu en dan valt er een fikse bui maar op het moment van het festijn is er een heerlijk zonnetje!





De basisschool De Wilhelminaschool in Amerongen doet vanaf vandaag mee aan de ''Daily Mile Nederland

Daily Mile Nederland

De  Daily Mile is door een Nederlandse vrouw die toen in Schotland werkte en woonde en de gezondheid en beweging van de kinderen in Schotland wilde verbeteren, opgezet. Elke dag in de klas op een moment dat de concentratie en aandacht minder is, op een moment dat er  tijd voor is, dat er een energieboost nodig is dan gaan de kinderen met hun leraar een kwartier lang lopen, wandelen, joggen en rennen.

Vandaag kwam Erben Wennemars naar de school. Met een doedelzakspeler voorop werd er naar de tuin van het Kasteel Amerongen gelopen. Op de bordestrap werd een motiverend praatje gehouden hoe belangrijk het is dat kinderen al jong leren dat bewegen heel belangrijk is.





Wat is het een belevenis voor de kinderen van de Wilhelminaschool om dit mee te maken in deze prachtige omgeving! Ik weet zeker dat ze dat niet meer zullen vergeten en op een dag bedenken hoe mooi het was om hier in deze omgeving op te groeien! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon