Blogarchief

zondag 9 april 2017

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (italiaans voor de droom) op de hoek van de Overstraat en de Donkerstraat begon het. Het huis naast m'n vriendin zou te koop komen en ik zou het best wel eens willen bekijken. Even leek het of de boerderij onderhands verkocht zou worden maar toch kregen we eind augustus 2015 een telefoontje van de makelaar. Het eerste moment dat we 'in de Spreeuwpot' binnen gaan, zijn we sprakeloos. Er trekt een kippenvel gevoel door ons heen. Het voelt als een stap in het verleden. Een kijkje in een openlucht museum. We verliezen ons hart ter plekke. Een we krijgen een heel bijzonder gevoel dat dit plan voor ons is bedoeld, onze taak zal worden.  Als ook ons verstand het met ons hart eens is, wordt de koop beklonken op de allereerste herfstdag, 21 september 2015.

Omdat het hele huis vol staat met antiek en curiosa en de kinderen van de vorige eigenaars, die er 50 jaar hebben gewoond, nog heel veel gaan uitzoeken en wij ons huis gaan verkopen komt "in de spreeuwpot"" op 1 april 2016 in ons bezit.
                                                                                                                       


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon