Blogarchief

donderdag 7 september 2017

Komt het zien boeren, burgers en buitenlui :)



Het begint alweer te kriebelen bij de Amerongers. Zaterdag 9 september is er  Grietmarkt in het dorp. Elk jaar is het weer feest op de tweede zaterdag in september! Dan is er op De Laan recht tegenover het kasteel, een ambachtelijke, biologische markt. Een markt waar zuivere en gezonde producten te koop zijn, waar kunstenaars hun prachtige zelfgemaakte sieraden, schilderijen en andere producten laten zien. Verder is er veel muziek te horen en zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen.

Bovendien is het die dag open monumentendag met als thema boeren, burgers en buitenlui.  Veel prachtige oude huizen zijn die dag geopend en het is heerlijk om er binnen te mogen kijken. Er rijdt een oude paardentram door het dorp waar je heerlijk mee langs al die mooie gebouwen kunt rijden.




Klik op onderstaande link en om te zien welke mooie panden en historische gebouwen open zijn op 9 september en sommige zijn ook nog geopend op 10 september!

programmaboekje


Een extra tip is het binnen kijken bij het gezellige winkeltje Terre a Terre op de hoek van de burgemeester van de Boschstraat en de Imminkstraat. Deze dag hebben ze open huis en je mag dus ook in het geweldige, mooie woonhuis binnenkijken en zelfgebakken taart eten.

Hierbij deel ik de link

terre a terre woonwinkel Amerongen



Ik zou zeggen ga vroeg op pad zaterdagmorgen. Want het wordt een geweldige dag in Amerongen! Wij Amerongers kijken er erg naar uit! Dan voelen we ons zo trots op ons prachtige dorp Amerongen! Zo dankbaar dat ik hier mag wonen en genieten op deze bijzondere, historische, inspirerende plek omgeven door prachtig natuurschoon! Ik hoop echt dat velen van jullie deze mooie dagen komen meebeleven!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon