Blogarchief

woensdag 1 november 2017

Amerongen in november

Een nieuwe maand is begonnen, de herfstmaand november! Het is de eerste keer november voor ons hier in het huis. We gaan nu echt de donkere dagen in. Buiten is het nog zo kleurig met al die herfstkleuren in rood, geel en oranje.
Het is zo mooi in ons dorp en zijn zoveel mooie plekjes te vinden! Laatst werd deze foto van ons huis geplaatst. Een foto uit 2013, 5 jaar geleden wij woonden hier toen nog niet.



Het witte hekje is inmiddels verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor jonge haagbeuken. We hopen dat het over een aantal jaar een dicht gegroeide mooie heg zal worden. De stenen staanders en het hekje bleek door meneer Pezarro in de jaren 60 gemaakt. Even dacht ik dat ik iets uit 1891 sloopte maar gelukkig vertelde een buurman hier mij wanneer de palen geplaatst waren.


Rond de Andrieskerk zijn de bladeren nu ook, net als in 2013,  bijna al hun blad verloren. Als je dit pad 50m volgt achter de kerk kom in je in klein parkje park Lievendael. En loop je door dan kom je bij Het Huchtje zoals Anton Pieck het eens mooi schilderde.

 


We genieten volop van prachtig Amerongen buiten en van de knusse en behagelijke warmte en gezelligheid binnenshuis In de Spreeuwpot! 

1 opmerking:

  1. Wat kan het een prachtige maand zijn, de maand november. Geniet van je foto's en de prachtige omgeving.
    groet Pauline

    BeantwoordenVerwijderen

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon