Blogarchief

zaterdag 22 april 2017

Hereniging van de voorkamers

De voorkant van het huis bestaat als wij het huis kopen, uit 2 kamers. De ene kamer wordt gebruikt als eetkamer en de andere kamer is in gebruik als studeerkamer. In de linker kamer is de oude dubbele bedstee bewaard gebleven. In de studeerkamer is later (toch al ruim 50 jaar geleden) naar oud model, een vitrine kastenwand gemaakt in dezelfde stijl als de bestede. Oorspronkelijk was ook in deze kamer een slaapkamer met een bedstede. Het huis is namelijk lang gebruikt voor dubbele bewoning. Het is terug te zien aan de huisnummers. Wij wonen op nr 37 en de buren op nr 41. Huisnummer 39 is in 1968, toen de vorige bewoners het hele pand gingen bewonen, opgeheven. De verdeling van beide huizen werd symmetrisch ingedeeld. Met in de voorkamers de slaapkamers, erachter de keukentjes, met voor beide een schouw en voor beide een toegangsdeur (vanaf 1968 is de ene deur, en het ene keukentje weggehaald) Deze vertrekken waren door een muur gescheiden. Daarachter waren  de stallen en daar stond een houten schot tussen. Daarom is aan beide kanten een oude waterpomp, daterend uit 1891.  Een voor de bewoners links en een voor de bewoners rechts.



In de studeerkamer is deze oude vitrinekast
wand bewaard gebleven

In de eetkamer is de oude houten wand met bedstede bewaard gebleven
Foto uit het familie
archief van de studeerkamer anno 1968


Zoals wij de studeerkamer in 2015 aantroffen
Zoals we de eetkamer in 2015 aantroffen

We besluiten om van de voorkamer 1 woonkamer te maken. Dit geeft meer ruimte en maakt de voorkamers minder "hokkerig" zoals ze hier zeggen. Bovendien is het doordat de kamer op het oosten is overdag juist in die ruimte heerlijk zonnig. 
En dan is er in 2017 een zonnige voorkamer! Heel erg blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon