Blogarchief

dinsdag 11 april 2017

Voorbereiding voor de restauratie

In de maanden tussen september 2015 en april 2016 begon de voorbereiding voor de restauratie van "in de spreeuwpot". Goede ervaringen in het verleden maakten dat we Edward van Dijk van Van Dijk Bouw, bouwers met oog voor detail voor dit project vragen. (www.vandijk-bv.nl)
En we vragen Leo Wevers, gerenommeerd restauratie architect,  om voor ons "in de spreeuwpot" deskundig en onder architectuur,  met behoud van haar mooie, oude ziel,  aan te passen naar de wooneisen van nu. (www.weversvanluipen.nl). Er is een meer dan prettige samenwerking met zowel de aannemer als met de architect. Er vinden gesprekken plaats samen met ons en de gemeente utrechtse heuvelrug, de monumenten commissie, (in de spreeuwpot is een gemeentelijk monument), de aannemer,  de architect en de kinderen van de vorige bewoners. Het geheel verloopt als zo vanzelfsprekend, zo toegewijd, zo vloeiend en plezierig. En het gevoel dat dit alles de bedoeling is wordt alsmaar sterker. In februari wordt de tekening bij de gemeente ingediend. Nadat de vergunning binnen is, het is dan mei 2016, worden de steigers opgebouwd en kan  de restauratie van "in de spreeuwpot" beginnen!



Aannemer Edward van Dijk
www.vandijk-bv.nl





































































































  http://weversvanluipen.nl/?page_id=1576

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon