Blogarchief

maandag 17 april 2017

Wat slopen we, wat behouden we, wat wijzigen we

We slopen

Gelijk met de dakopbouw begint binnen de sloop binnen. We slopen de oude slaapkamer boven die te ver de hal in komt, we slopen de jaren 60 oranje  badkamer die als een blokkendoos op de bovenverdieping staat, we slopen beide wanden en verlaagde plafonds van de slaapkamers boven, het klus-schuurgedeelte wat slaapkamer en badkamer gaat worden, we slopen de boekenkast in de achterkamer (en vinden daarachter tot onze verrassing een prachtige oude schouw) De gasbetonblokken uit de jaren 60 die in de achterkamer zijn worden weggehaald. We organiseren gezellige sloopzaterdagen en het is heerlijk dat een grote groep vrienden en familie ons komt helpen.

We behouden

Alle oude originele delen blijven bewaard en de ruimtes blijven nagenoeg gelijk. De oude waterpompen uit 1891, waarvan er 1 aan de keukenkant en eenzelfde aan de kant van de woonkamer zit blijft zonder kijf. De bedstede in een van de voorkamers blijft, de oude vitrinekasten in de voorkamers blijven. De estrikken blauw, grijze vloer in de achterkamer blijft, de oude houten vloeren in de voorkamers blijven, evenals de rode estrikken in de keuken,, de grijze estrikken in de hal en de oude houten  plafonds. Van de 6 schouwen blijven er 3 (de originele). Alle oude (paneel)deuren met beslag, schuiframen, en roede verdeelde ramen blijven. De 2 oude staldeuren blijven zeker ook.

We wijzigen

Er zijn 3 grote wijzigingen die we doorvoeren. De hal is een prachtige, grote open  ruimte met een openhaard erin en heeft zicht tot aan de daksporen in de nok. Het is een heerlijke plek en het voelt dat we daar vaker willen zijn dan enkel van de een naar de andere ruimte te gaan. Deze ruimte wordt keuken. En de huidige keuken wordt dan de hal. Deze ruimte heeft een originele zijdeur (waar een fornuis voor staat) en die deur wordt weer in luister herstelt als voordeur. De andere grote wijziging is dat we van de 2 kleinere voorkamers, 1 grote voorkamer maken, wel met behoud van bedstedewand en met behoud van de ingebouwde oude vitrinekasten aan de zijkanten van de kamer. De keuken
wordt gesloopt (wordt later nagemaakt door Gijs van de Pol) en de stenen tussenwand neergehaald.
De al lang bestaande aanbouw (als hooischuur) en in gebruik als klus en timmerplek wijzigen we in een slaapgedeelte boven en een zitgedeelte beneden en ruimte voor een badkamer. (de laatste 2 nog in de planning)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon