Blogarchief

dinsdag 2 mei 2017

Intrek in de spreeuwpot op naar een lekker, landelijk leven

En toch ineens is het zover, het is dan het half februari 2017. We mogen onze intrek nemen "in de spreeuwpot" Het voelt zo bijzonder fijn dat we er na ruim  9 maanden restaureren en verbouwen echt gaan wonen! Het is een heerlijk familiehuis geworden. Een huis van nu, met het comfort van deze tijd. En toch ook  met die oude, mooie ziel van toen. Het huis heeft niet zo veel nodig qua inrichting er is zoveel te zien. De oude gebinten, de oude vloeren, de eye catcher in de woonkamer en keuken de oude waterpompen. In het huis staan nu alleen de dingen die bijzonder voor ons zijn of die we mooi vinden. Weinig tierelantijnen, wel verse bloemen en veel plaids en dekens waar we lekker in nestelen. Het is een huis met een rustige, sobere, basic sfeer geworden. Hier gaan  we eerst heerlijk tot rust komen na deze drukke periode. Maar in een huis als het onze valt altijd wat te doen en dat is ook de manier van leven waar we zo van houden.

We zijn ervan overtuigd dat we deze kans en mogelijkheid niet zomaar gekregen hebben. We zijn er heel dankbaar voor en willen en voelen dat het huis tot Zijn bestemming mag komen. (en wij ook :) ) Daarom voelt het als zo belangrijk, als onze missie, om het originele karakter van het huis te behouden. Uiteraard niet alleen voor ons zelf maar ook voor anderen. Dit huis nodigt ons uit om op een andere manier te leven. Lekker, Landelijk Leven heet het blog. Lekker staat voor lekker eten, puur en eenvoudig, deels uit de (nog aan te leggen)  moestuin. Lekker staat ook voor lekkers maken, gezonde koekjes en taarten uit de ovens. Landelijk staat voor dicht bij de natuur leven, dichtbij de tuin, de bossen in de buurt, de uiterwaarden, met de mensen in onze omgeving, in het prachtige bijzondere dorp Amerongen met al zijn charme, historie, leuke winkeltjes en mooie plekken bij het kasteel Amerongen. Leven staat voor genieten met elkaar, rustig en relaxt leven, bewust leven, bewuste keuzes maken. Leven vanuit een dankbaar hart voor alles wat we zomaar gekregen hebben. Een manier van leven waar gastvrij zijn, (mee laten) genieten, openstaan voor wie en wat er op ons pad komt belangrijk is.       

!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon