Blogarchief

maandag 29 mei 2017

Zomertuin in mei

Wat is het heerlijk buiten! Vorige week was het een zonnige dag nu is het de hele week al zonnig en wat hadden we een weekend met hoge zomerse temperaturen. Wat houd ik ervan! Lekker buiten eten, borrelen en van de tuin genieten!



Het is nu eind van de morgen al zo  heerlijk buiten. Er klinkt luid gekwetter in mijn tuin. Als je huis 'in de spreeuwpot' heet, de vorige bewoner was een vogelaar, dan heb je natuurlijk veel vogels in de tuin. Ergens achterin heeft een duif haar nest gemaakt. In de beukenhaag zit familie merel en in de dennenboom zit de ekster met haar kroost.



Onze jongste dochter mocht de plek kiezen van de mezenbroedkast. Ze koos een plek heel dicht bij het woonhuis. We hadden er weinig fiducie in dat daar een koolmezen familie zou gaan ontstaan omdat het slechts 3 meter van het huis vandaan is. Op een dag zagen we een koolmezen span in en uit vliegen met takjes en blaadjes. En ja hoor. Nu 2 weken later komt er luid gepiep uit de koolmezenkast. Wat mooi is om te zien is dat zowel vader als moeder samen voor het nest en de kleintjes zorgen. Daar kunnen wij nog wat van leren! 😂 Nog even wat foto's van de heerlijke zomertuin. Iets minder wild dan hij was na de  pogingen van mijn echtgenoot om er meer structuur in aan de brengen op. Ook mooi!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe het begon

Op een grijze dag in juni 2015 dronk ik koffie met 2 vriendinnen in ons gezellige dorp Amerongen. Daar bij de knusse thema winkel Il Sogno (...

Hoe het begon